Expoziţie fotografie promovare Vişeu de Sus de Daniel Andreica la Croissy sur Seine

Expoziția de fotografie a orașului Vișeu de Sus – apreciată de ambasadorul României în Franța
Aurel Ghilezan Sep 20, 2016 - Informatia Zilei

Expoziția de fotografie a orașului Vișeu de Sus – apreciată de ambasadorul României în Franța2016-09-20T06:33:28+00:00
                               
În perioada 8-12 septembrie, în Franța, la Croissy sur Seine, a avut loc o serie de evenimente la care a fost invitat orașul Vișeu de Sus, alături de orașe din SUA (Geneva), Germania (Altenglan), Italia (Valle Imagna). Între Vișeu de Sus și orașul francez există un proiect de cooperare încă din 2013, inițiat de vișeuanul Vasile Tomoiagă, președintele Clubului EntRo Paris. Primarul Vasile Coman, directorul Centrului Cultural-Social Anuța Pop (coordonator al proiectului), fotograful Daniel Andreica, Andreas Karlstetter, reprezentantul Mocăniței de pe Valea Vaserului, prof. Amalia Trifoi și elevii implicați în proiectul de aprofundare a limbii franceze au reprezentat orașul Vișeu de Sus.



Asociația Croissy sans Frontiéres, prin Natacha Derveaux (coordonatoarea din partea franceză a cooperării cu orașul Vișeu de Sus), președintele Jony Garner și vicepreședintele René Martin, a organizat o expoziție internațională de pictură, ce a permis fiecărei zone participante să-și promoveze frumusețea și elementele specifice. Expoziția României, o expoziție personală a fotografului Daniel Andreica organizată de Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus, a scos în lumină frumusețea naturii, a oamenilor, Mocănița și Valea Vaserului, costumele tradiționale, dar și principalele obiective din oraș.

Expoziția a fost vernisată vineri, 9 septembrie, la castelul Chanorier, în prezența excelenței sale dl. Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța (ce a onorat invitația primită din partea Clubului EntRo și a Asociației Croissy sans Frontieres), a primarului orașului Croissy sur Seine și a delegațiilor din România, SUA, Germania și Italia. Fotografii realizate de Daniel Andreica apar în majoritatea materialelor de promovare a Maramureșului la nivel național și internațional, iar aprecierile pentru munca lui nu au întârziat să apară nici în acest context.

Ambasadorul României a fost bucuros să descopere Vișeul de Sus prin intermediul fotografiei și al oamenilor, considerând că astfel de evenimente creează punți de comunicare între culturi. Excelența sa afirmă: „Am fost foarte bucuros să descopăr fotografiile superbe ale lui Daniel Andreica: peisaje din Maramureș, poze cu mocanița vara și iarna, femei și bărbați în costume tradiționale… Iar Natacha Derveaux și Vasile Tomoiagă merită felicitări pentru tot ceea ce fac de ani de zile ca să întărească relația dintre cele două orașe”.

Ambasadorul Luca Niculescu a cunoscut și o parte din elevii vișeuani ce fac parte din proiectul de aprofundare a cunoștințelor de limbă franceză, aceștia fiind invitați de către Asociația Croissy sans Frontiéres și Clubul EntRo să intre în contact direct cu cultura franceză. LSRS Franța a fost ghidul lor în orașul luminilor.


Vernisajul expoziției de fotografie a deschis seria evenimentelor desfășurate la Croissy sur Seine pe perioada a trei zile, sub genericul uneia dintre cele mai importante sărbători ale orașulului, Féte de la carotte. Expoziția vișeuanilor a fost admirată de sute de oameni, dar și de reprezentanții regionali Pierre Lequiller și Ghislain Fournier și a rămas deschisă spre vizitare, avându-l drept ghid pe vicepreședintele asociației Croissy sans Frontiéres, René Martin, până în 18 septembrie.

ambasadorul Romaniei in Franta, Asociatia Croissy sans Frontieres, Clubul EntRo Paris, Croissy sur Seine, expozitia de fotografie a orasului Viseu de Sus, franta, Luca Niculescu, viseuanul Vasile Tomoiaga




Comentarii

Postări populare